Опитайте приставката на Lifebg.net за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните статии директно в браузъра.
Начало » ЗДРАВЕ » От дебеланка във фиданка! Майка на 2 деца отслабна с над 40 кг, спазвайки 3 простички правила:

От дебеланка във фиданка! Майка на 2 деца отслабна с над 40 кг, спазвайки 3 простички правила:

Неведнъж сме ви представяли историите на жени, успели да се отърват от излишните килограми

и да се сдобият с мечтаната визия. Днешната история е подобна, но героинята в нея е успяла да отслабне не с драстични диети, а със спазването на 3 прости павила .

млада жена

Софи е едва на 30 г., но вече има сериозен опит в диетите и борбата с излишните килограми

.

Младата дама е достигнала плашещите 108 кг, което я накарало да сложи край на дългогодишните ѝ мъки с теглото. Цифрата на кантара толкова я уплашила, че тя решила да отслабне веднъж завинаги. И така, с много труд и постоянство, Софи днес е с цели 43 кг надолу.

Но каква точно е тайната ѝ и как е успяла да се отърве от толкова голям физически товар? Всъщност, тя следва три простички правила, които биха могли да помогнат на абсолютно всекиго. 30-годишната Софи Робъртс споделя, че цял живот е била закръглена, но нещата загрубели, след като родила второто си дете. Ето обаче кои три правила са я спасили от наднорменото тегло :

1. Броенето на калориите

майка отслабна

„Това е едно от първите неща, които предприех, когато започнах да отслабвам. Много е важно да приемате точното количество калории и да не го превишавате. Когато ми се прииска нещо сладко, първо проверявам колко калории съдържа. Ако те са приемливо количество, си похапвам. За мен това е начинът да отслабвам, без да усещам толкова рязко ограниченията в храната. Така нищо не ми липсва.“

2. Подбирането на качествена храна

майка отслабна драстично

„Внимавам с всичко, което слагам в устата си. Това е неизменна част от новия ми начин на живот. Добрите и здравословни навици са много важни, когато искаш да отслабнеш и да постигнеш траен резултат. Те ти помагат, дори когато си изгубил мотивация, карат те да не спираш. Все пак, невъзможно е да си мотивиран абсолютно всеки ден, но когато имаш изградени правилни навици, процесът не спира, докато мотивацията не се върне отново.

3. Планирането

правила за отслабване

„Пазарувам всяка неделя и прекарвам 20 минути в планиране на менюто ми за седмицата. Приготвям част от храната, която ще консумирам през следващите дни предварително и така просто нямам извинение да ям неща, които не са препоръчителни за мен.“ За да вдъхне повече вяра и мотивация на други жени, които тепърва минават през този дълъг процес на отслабване и влизане във форма, Софи публикува две снимки в известен блог за майки:

млада майка

„На лявата снимка съм аз след първото ми раждане – майката, която се хранеше емоционално с боклуци, която нямаше никаква енергия и мотивация, която нямаше сили да изкачи стълбите до дома си. На втората снимка съм аз след второто ми раждане – майката, която намира време да тренира, да се храни правилно, за която здравето е приоритет, която обича себе си и семейството си.“

Софи е категорична, че в момента е по-щастлива от всякога и е намерила точната формула за перфектна фигура и добро здраве.

От категорията